z     n     a     i     l     n     y     h     e     d     e     r               0     1 

the znailheadquarter ... 3/6-1999

the one and only ... the znail
Kære ZNAIL-bruger

Vi kan hermed, med glæde, sige velkommen til dette, det første, standardiserede znail-nyhedsbrev. Vi har med andre ord endeligt fået lavet et smart lille system der gør det nemt for os at sende nyhedsbreve og iøvrigt nemt for jer at afmelde, såfremt man skulle have lyst til det.
Afmelding kan gøres blot ved at klikke på adressen nedenfor, og iøvrigt kan man altid fremover slå nyhedsbrevsforsendelserne til/fra under z'ings i znailvinduet. Har du glemt dit password til znailservicen kan du også blot klikke nedenfor - så bliver det fluks sendt til dig.

Det er vores plan at sende disse nyhedsbreve ca én gang om måneden. Nu må vi se hvor meget vi løbende har at berette.

I n d l e d n i n g
For det første vil vi gerne sige velkommen til alle de mange nye brugere der er kommet siden sidst. Det er jo herligt at se hvorledes flere og flere opdager znail som et smart lille værktøj, der kan gøre livet på nettet en smule nemmere. Vi vil ligeledes gerne sige tak til alle jer der har vendt tilbage med positive kommentarer og konstruktive ideer - den
slags mails er altid rare at få!

Udover at lancere selve nyhedsbrevet vil vi gerne her reklamere for 2 vigtige nye features der er kommet til znail inden for de sidste par måneder. Mange har opdaget dem og brugt dem, men fordi vi selv er ret glade for dem vil vi lige præsentere dem endnu engang [:-)]. Det drejer sig om import af foretrukne fra MS Explorer og om tilføjelse af znailmarks direkte fra din browser.

m s i e - i m p o r t
For et stykke tid siden tog vi endelig konsekvensen af de mange forespørgsler og lavede vort eget lille konverteringsprogram, således at import af sine foretrukne fra MS Explorer nu foregår let og smertefrit.
Netscapebrugere har indtil videre været en smule forfordelt idet bookmarks her ligger i én fil, men denne mulighed betyder altså at man nu ganske smertefrit også kan overføre alle sine foretrukne fra MS Explorer til ZNAIL, for på den måde altid at have adgang til dem - uafhængigt af hvilken computer man bruger. Man kører det lille konverteringsprogram
(downloader og dobbeltklikker på exe-filen). Herefter genereres en fil på harddisken der hedder IE_til_ZNAIL.htm og denne fil uploades til znail.
Det hele er nøjere beskrevet hvis du klikker på 'adm' i znailvinduet, og derefter klikker på 'import'-knappen.

Vi vil naturligvis anbefale alle znailbrugere at importere sine bookmarks/foretrukne. Husk at dette også er en nem og temmelig smart måde at dele sine bookmarks i en lukket kreds. Opret blot en fælles konto, som alle i arbejdsgruppen/studiegruppen/etc så kan importere sine foretrukne/bookmarks til.

a d d - d i r e c t
Det er jo herligt at man kan have sine bookmarks/foretrukne 'online', for på den måde altid at have adgang til dem. Men det har indtil videre været en lidt mere besværligt at oprette selve znail|marks'ene, idet det krævede at man selv tastede titel og URL ind (evt med copy/paste). Denne mulighed findes naturligvis stadig og vil altid være den man bruger på maskiner man ikke har sin faste gang på. Men som en hjælp på de maskiner man bruger
ofte (fx ens hjemmemaskine eller arbejdsmaskine) har vi for kort tid siden lanceret en ny måde at tilføje znail|marks; AddDirect (som vi kalder det på godt dansk). Det består af et 'smart bookmark' der ligger i din browser. Dette bookmark indeholder en lille javascriptsfunktion og denne kan finde ud af at snuppe titel og URL fra den side man står på og sende det direkte til znail. På den måde kan man fra en hvilken som helst side,
ved at vælge dette bookmark, tilføje siden som et znailmark i sin znailkonto uden at skulle foretage sig andet end at vælge et bookmark fra listen over bookmarks/foretrukne i browseren. Det er altså lidt smart.

Indtil videre havner disse znail|marks udenfor kategori, hvorfor du er nødt til på et tidspunkt at sortere dem i znail. Vi vil nok gøre det lidt smartere fremover så man også ved denne metode kan vælge at placere znail|market direkte i en kategori.

Se hvordan du tilføjer det 'smarte bookmark' til din browser ved at åbne hjælp fra znailvinduet.

a f r u n d i n g
Det var alt for denne gang. Vi håber at I bliver glade for dette lille nyhedsbrev der engang imellem dukker op og fortæller lidt nyt fra znail-fronten.
Som post scriptum kan vi da lige nævne, til alle jer der har spurgt omkring det påståede easteregg i znail, ... prøv på et tidspunkt at oprette et znail|mark og giv det titlen 'anders og mikkel' ... :-)


Venlige hilsener
Anders Blauenfeldt og Mikkel B. Stegmann
Grundlæggere af znail