z     n     a     i     l     n     y     h     e     d     e     r               0     3 

the znailheadquarter ... 18/10-1999

the one and only ... the znail
Kære ZNAIL-bruger

På næste lørdag, den 30/10, er det nøjagtigt et år siden at znail gik fra at være et hobbyprojekt til at blive en dansk internet-service alle kunne bruge. Mange har haft glæde af znail, vi fik hurtigt langt mere omtale end vi havde drømt om - og hele denne gode historie kunne vi plage jer med over mange sider :-) Men ... grunden til dette nyhedsbrev er langt vigtigere. Som mange af jer ved har vi nemlig for et stykke tid siden lavet en aftale med TV2.dk om at smelte znail ind i TV2's tilbud til de danske netbrugere. Og nu sker der endelig noget !

Vi vil således glæde os til at fejre vores 1-års-fødselsdag med at relancere hele servicen og offentliggøre hvad vi har koncentreret vort arbejde på det sidste lange stykke tid. I al beskedenhed: et kvantespring.

Først og fremmest hedder 'znail-vinduet' fremover 'ping-vinduet'. Det skal man lige vende sig til. Men det gør man nu hurtigt. Hermed har også de enkelte service-elementer skiftet navn. Det vender man sig også hurtigt til. Mere information om de enkelte elementer herunder, men lad os lige først slå fast hvad det helt konkret vil betyde for dig som aktiv znailbruger.

* Din konto bliver overført til Ping
* Fremover foregår login via ping.dk

- det er vist det. Lige til at overskue [:-)]. Selve overførslen af din znailkonto sker ved at du gennemgår en kort procedure hvor du blandt andet vælger om dit pingnavn skal være det samme som dit znailnavn, angiver om du allerede er pingbruger - og den slags ting. Denne overførsel vil træde i kraft på mandag den 25/10 og grundet denne konvertering er vi nødt til at lukke znail en kort periode, fra søndag aften (den 24/10) til mandag morgen.

Du kan naturligvis ikke undgå at opdage det når du går ind på znail.dk, og vi vil også lægge mere information på selve siderne så der er ingen grund til at gå mere i detaljer med det her. Lad os hellere fortælle lidt mere om hvad du kan glæde dig til ved overgangen til Ping:

net|disk
znail|space hedder fremover net|disk. Og minsandten om vi ikke har hævet din kvote fra 5Mb til 20Mb. Så nu kan du have mange flere filer gemt centralt. Ydermere har vi tilføjet smarte funktioner såsom upload af zipfiler som bliver automatisk pakket ud på net|disken. På den måde kan du uploade 10 filer ad gangen ved blot at pakke dem ned i en zipfil først. Smart.

net|marks
znail|marks hedder fremover net|marks. En del er sket på denne front. Først og fremmest understøttes nu foldere i foldere, samt et helt nyt administrationsinterface hvor man kan flytte og slette flere net|marks ad gangen. Herudover har vi også udviklet et java-interface til net|marks'ne så du kan få dem frem i dit Ping-vindue stort set som den vinduesmenu du har i browseren. Glæd dig.

adressebog
znail|friends hedder fremover adressebog. Udover at fungere som en almindelig adressebog, hvor du gemmer postadresser og emailadresser, er adressebogen nu også blevet et aktivt element i kommunikation med andre pingbrugere. Således kan du eksempelvis automatisk overføre en dine adresseoplysninger til andre pingbrugere.

net|noter
znail|it hedder fremover net|noter. Det vigtigste der er sket på denne front er at man nu har så mange net|noter som man har behov for og altså ikke længere skal have det hele liggende i ét felt. Herudover detaljer såsom download af net|noten som en tekstfil og andet godt.

søg
søgefeltet i vinduet hedder nu blot 'søg'. Konceptet er det samme, men vi har tilføjet et par søgemaskiner og så har vi gjort det muligt at du kan indstille din standardsøgemaskine. Det vil sige at du blot behøver skrive søgeteksten og trykke 'enter' så bruges din favoritsøgemaskine. Ydermere har vi efter opfordring gjort det muligt at indtaste en URL i søgevinduet som så åbnes i et nyt vindue. Simpelt men meget anvendeligt.

Det var en kort gennemgang af hvad du kan forvente at opleve med znailelementerne i den relancerede version. Men så er der jo også alle de nye ting :-)

Først og fremmest en væsentlig relancering af pager-delen i ping. Med en pager kan man basalt set sende og modtag beskeder fra andre personer online. Og beskederne dukker op direkte på skærmen. Vi er meget glade for at have deltaget i udviklingen af en webbaseret pager der rent faktisk kan tage konkurrencen op med eksisterende pagersystemer. Og fordelene ved en webbaseret pager er jo store - først og fremmest skal man ikke installere noget nogen steder. Og man har altid sin liste af kontakter med sig - ligemeget hvor du logger på ser dit ping-vindue ud på samme måde. Herudover, for de teknikkyndige, kører ping-pageren jo på port 80 hvilket vil sige at den stryger igennem alle proxy/firewall-problemer man ellers måtte have med andre pager-systemer. Vi er som sagt meget tilfredse med pageren som den er blevet, og er spændte på at se hvordan den bliver modtaget. Vi vil naturligvis fortsat forbedre den hist og her så tilbagemeldinger er altid velkomne. Tag godt imod den !

Herudover er der tilføjet en nyhedsservice der direkte henter nyheder fra TV2's nyhedsredaktion. Således kan du fra dit Pingvindue altid være opdateret med dagens nyheder.

Og som pingbruger har du fremover din egen internet-side, din pingside, på adressen brugernavn.pingside.dk. Her kan du offentliggøre links og tekst og inden længe også filer. Ydermere kan du bruge den som visitkort ved at offentliggøre din adresseprofil.

og ..

og ..

vi stopper her. Resten finder du ud ad med tiden når du udforsker dit Ping-vindue. Men lad os lige repetere det vigtigste: Søndag aften (24/10) og natten til mandag vil znail være nede. Mandag den 25/10 vil din znailkonto overgå til ping. Det hele skulle gerne forløbe ganske automatisk og smertefrit, men skulle der være uhensigtsmæssigheder eller spørgsmål står vi naturligvis til rådighed. Fang os på znail@znail.dk eller den nye adresse, som du kan bruge fremover: ping@tv2.dk

Tak for et godt znail-år. Velkommen til PING !

Venlige hilsener
Anders Blauenfeldt og Mikkel B. Stegmann
Grundlæggere af znail